Bennema heeft vertrouwen in wederopstanding Schippers

Peterselieman

Bart Bennema denkt dat hij er in kan slagen om atlete Dafne Schippers weer in de wereldtop mee te laten doen. De Nederlandse sprintster werkte de afgelopen jaren onder coach Rana Reider, maar de Amerikaan maakte onlangs bekend bij de Atletiekunie in te leveren en weer naar zijn thuisland te gaan.

Schippers trainde in het verleden al onder Bennema op de meerkamp en beproefde in 2015 met succes haar geluk op de sprint. Met een tijd van 21,63 seconden op de 200 meter tijdens de finale van het wereldkampioenschap vestigde de Nederlandse meteen haar naam. De afgelopen twee seizoenen trainde Schippers onder Reider en pakte opnieuw titels, al was de souplesse wel uit haar loop verdwenen en liep ze langzamer dan onder Bennema. De kritiek die hier op kwam noemde de 26-jarige Utrechtse 'negatieve shit'.

Bennema werd na het vertrek van Reider benaderd om de coaching van Schippers weer op zich te nemen. "Dat vond ik niet onlogisch. Her en der gaan zoeken zou zinloos zijn. Wij weten door ons verleden wat werkt en wat er moet gebeuren. Maar ik moest het wel even laten bezinken en een aantal rondjes met Dafne babbelen. In die acht jaar tijd was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Dat is ook logisch als je zo lang met elkaar werkt."

De coach wil met Schippers een traject richting de Olympische Spelen van Tokyo 2020 in en haar moeizame periode achter zich te laten. "Ik wil weer kijken hoe ik haar goed krijg, en hopelijk nog een beetje beter. Over tijden ga ik het nog niet hebben, maar op het WK moet ze de competitie aan kunnen gaan met de rest van de dames om haar wereldtitel te behouden of een andere wereldtitel te behalen. Er is voldoende tijd om haar klaar te krijgen en een gooi te doen naar de medailles."