FOK! Wat een weer: opklaringen, maar wel meer wind

Stephan (Stephan5)

Goeiedag!  

Ook gisteren was het nog altijd rustig weer. Op veel plaatsen was het wel redelijk bewolkt, maar in het zuiden van het land brak de zon nog geregeld door. Het was prima doe-weer om buiten te zijn met maxima van 15 tot 17 graden. De bewolking werd echter in de loop van de middag steeds dikker en in de avond en afgelopen nacht passeerde er zowaar een gebiedje met wat lichte regen- en motregen. Meer dan een paar millimeter zal dit zeker niet zijn geweest.

Vandaag trekt de zwakke storing van vannacht naar het zuiden toe weg. In Brabant en Limburg is het eerst nog bewolkt, maar ook daar breekt in de loop van de ochtend of begin van de middag de zon door. Wel staat er duidelijk meer wind uit een noordelijke richting. Langs de kust komt er zelfs een vrij krachtige wind te staan, maar ook in het binnenland zal deze goed voelbaar zijn. Het wordt al iets koeler met 14 graden.

Ik had het er al over dat er mogelijk een echte weersverandering aan zit te komen. Wel, dat zit nog steeds in de verwachtingen. Een diepe noordelijke stroming met aanvoer van buien en koude lucht. Ik kom hier later in de week op terug.

Tot die tijd zijn er vrij veel wolkenvelden en kan er zo her en der wat lichte regen vallen. De zon lijkt slechts een bescheiden rol te gaan spelen komende dagen, en dat zijn we niet meer gewend. Tot vrijdag ligt het kwik rond de 14 graden, daarna waarschijnlijk dus flink zakkend. 

Wordt vervolgd! 

Zonkracht  

Nederland

Mooie lucht onderweg (Foto: DJMO)
DJMO was dit weekend ook op pad en zag onderweg deze fraaie lucht. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!