NBA: Lakers verliezen bij debuut James, Heat in slotseconde langs Wizards

heywoodu

De eerste NBA-wedstrijd van basketballer LeBron James namens de Los Angeles Lakers is niet bepaald een succes geworden. De ploeg opende het seizoen met een nederlaag bij de Portland Trail Blazers, de 16e keer op rij dat de Lakers verloren van Portland.

De Lakers hadden in het eerste kwart even tien punten voorsprong, de Trail Blazers hadden er in het tweede kwart elf, maar verder ging het ruim drie kwarten gelijk op. Pas in het vierde kwart konden de Trail Blazers een gaatje slaan en dat wist de ploeg uit Portland vast te houden: 128-119. Met 28 punten werd Damian Lillard topschutter namens Portland, James kwam tot 26 punten en 12 rebounds.

De Washington Wizards verloren hun eerste wedstrijd van het seizoen. In de Amerikaanse hoofdstad was de Miami Heat te sterk, maar dat werd wel pas in de uiterste slotfase duidelijk. De Wizards leken met 112-111 te winnen, maar Kelly Olynyk dacht daar anders over: hij pikte een rebound van Dwyane Wade op en legde de bal met 0,2 seconden te gaan in het netje, waardoor Miami met 112-113 won.

De Philadelphia 76ers wonnen thuis met 127-108 van de Chicago Bulls, vooral doordat de thuisploeg onder leiding van Joel Embiid in het tweede en derde kwart een flink gat kon slaan.

Het debuut van James bij de Lakers (Bron: YouTube)