MLB: Boston Red Sox naar World Series, Astros zijn titel kwijt

heywoodu

De eerste ploeg in de World Series, de grote finale van het Noord-Amerikaanse honkbal, is bekend: de Boston Red Sox hebben in de American League Championship Series afgerekend met de uittredend kampioenen van de Houston Astros. In Houston wonnen de Red Sox donderdag met 1-4, waardoor de serie met 4-1 naar Boston ging.

Red Sox-werper David Price stond uitstekend te gooien: hij stond slechts drie hits toe en daar wisten de Astros nul runs uit te scoren. JD Martinez opende de score ondertussen met een homerun, terwijl Rafael Devers in de zesde inning een 3-run homerun sloeg: 0-4.

Justin Verlander, de startende werper van de Astros, werd na die zesde inning naar de kant gehaald. Vervanger Robert Osuna deed het goed en stond slechts één hit toe, waarmee hij de Red Sox van scoren af kon houden, maar de aanval van de Astros liet het afweten.

Onder meer dankzij een geweldige vangbal van Mookie Betts bleven de Red Sox op de been, alleen Marwin Gonzalez sloeg een solo homerun, maar dat was niet genoeg. Het bleef bij 1-4 en dus staan de Red Sox in de World Series, de eerste keer sinds ze in 2013 met 4-2 wonnen van de St Louis Cardinals.

MLB play-offs woensdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-7)
02.35 Milwaukee Brewers - Los Angeles Dodgers, National League Championship Series, wedstrijd 6 (3-2 Dodgers)

Astros - Red Sox (Bron: YouTube)