Muziek van Heap in Quiet Man

Pheno

Square Enix kondigt aan dat de Grammy award-winnende artiest Imogen Heap een bijdrage levert aan de unieke, filmachtige videogame-ervaring The Quiet Man, met een originele track getiteld 'The Quiet'. Meer details over deze track worden later dit jaar onthuld.

Als gerespecteerde 'artist's artist' schreef Heap muziek met andere sterren als Taylor Swift, Mika, Josh Groban en Deadmau5. Heap is genomineerd voor 5 Grammy's, waarvan ze er één won voor engineering en een andere voor haar bijdrage aan het album 1989 van Taylor Swift. In haar zelfgebouwde thuisstudio pronken ook een Ivor Novello award, de Artist and Manager Pioneer award, de MPG Inspiration Award en een eredoctoraat in technologie als erkenning voor het mi.mu ‘gloves work’: een gebaarmuzieksysteem dat Heap heeft ontwikkeld voor haar studio- en toneelwerk samen met een team van ingenieurs, wetenschappers en muzikanten.

The Quiet Man een verhaalgedreven, filmachtige ervaring die in één sessie voltooid kan worden. Het verhaal speelt zich af gedurende een enkele nacht. Spelers nemen de rol aan van Dane, die niet kan horen. Hij vecht zich een weg door een voor hem geluidloze wereld om te ontdekken wat er schuilgaat achter de ontvoering van zangeres Lala door een mysterieuze gemaskerde man.

The Quiet Man komt op 1 november digitaal beschikbaar voor PlayStation 4 em pc voor de prijs van € 14,99.

Imogen Heap (Foto: Square Enix)