Feyenoord wil openbare training in aanloop naar kraker tegen Ajax

Redactie

Feyenoord hoopt in de toekomst een traditie in ere te herstellen, namelijk een openbare training in de aanloop naar de topper tegen Ajax.

Volgende week zaterdag werkt Feyenoord achter gesloten deuren de afsluitende training af voor de Klassieker van een dag later. De laatste jaren trokken de openbare trainingen in De Kuip veel belangstelling. "De massale steunbetuiging, die vaak gepaard ging met het afsteken van vuurwerk, groeide uit tot een bekend fenomeen, wat inmiddels door supporters van vele andere clubs is nagebootst", schrijft Feyenoord op de officiële website.

Bij één van de trainingen ging het uiteindelijk mis. "Helaas waren de omstandigheden bij één van de laatste gelegenheden zo onveilig dat er meerdere gewonden zijn gevallen. Feyenoord en de autoriteiten hadden hierdoor geen andere keuze dan zich vanaf toen aan de wettelijke richtlijnen te houden. Wat inhoudt dat vuurwerk – in welke vorm dan ook – niet meer welkom is bij de laatste training voor de Klassieker."

Feyenoord constateerde dat de belangstelling vervolgens afnam en vorig jaar kwamen 'slechts' een kleine duizend fans naar het stadion om de laatste training voor de topper tegen Ajax te zien. Daarom traint de selectie nu achter gesloten deuren, maar de club wil dat dus veranderen. "Feyenoord heeft de officiële supportersvereniging FSV de Feijenoorder dan ook gevraagd mee te denken naar een manier om de laatste training voor de Klassieker nieuw leven in te blazen."

"Dit moet leiden tot een laatste training met een Feyenoord-waardige uitstraling, die de selectie net die extra energie geeft om een dag later de punten binnen te halen", aldus de Rotterdamse club. Mogelijk kan dat al voor de thuiswedstrijd van eind januari 2019.