Van Leer ontkent uitspraak over Ajax-publiek

Redactie

Benjamin van Leer haalde zich donderdagochtend onbedoeld de woede van het Ajax-publiek op de hals. De oorzaak was een interview in BN DeStem.

In dat artikel wordt de aan NAC Breda verhuurde doelman geciteerd. Van Leer liet zich lovend uit over de sfeer in het Rat Verlegh Stadion en zou dat vervolgens hebben vergeleken met de rol van het Ajax-publiek. "De Johan Cruijff ArenA is heel groot, maar daar heb je misschien wel evenveel echte supporters als bij NAC. Bij Ajax zijn veel toeristen, die je niet hoort", werd uit zijn mond opgetekend. “Hier heb je een kleiner stadion met alleen maar fanatieke supporters. Dan is het kabaal veel groter dan in een relatief saai stadion.”

Die woorden werden hem stevig aangerekend door de Amsterdamse fans en de doelman voelde zich geroepen om de uitspraak te ontkrachten. Via Instagram Stories laat hij weten dat hij verkeerd geciteerd is. "Ik zo over Ajax praten? NOOIT! Dit is volledig uit zijn verband getrokken!", aldus de 26-jarige doelman, die met NAC Breda een moeilijk seizoen doormaakt. De club staat vooralsnog laatste en ontvangt zondagmiddag aartsrivaal Willem II. Ajax gaat zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen.