Bertens 1e Nederlandse op WTA Finals in 21 jaar na afzeggen Halep

heywoodu

Tennisster Simona Halep heeft zich afgemeld voor de WTA Finals van volgende week, het eindejaarstoernooi in het vrouwentennis. De Roemeense nummer één van de wereld heeft nog altijd teveel last van een rugblessure, die ze eind september opliep tijdens trainingen voor een toernooi in China.

"Het was zonder meer een moeilijke beslissing", aldus Halep. "Volgens mij is dit de eerste keer ooit dat ik me terug moet trekken voor zo'n groot toernooi, maar mijn coach is erg bezorgd over mijn rug en stelt mijn gezondheid boven alles, zoals we altijd gedaan hebben. Dat maakt het iets makkelijker om de beslissing te accepteren. Mijn rug is niet in orde, ik heb al vier weken niet getraind en ben simpelweg niet klaar om te spelen."

Door de afmelding van Halep komt er uiteraard een plekje vrij op de deelnemerslijst en die gaat naar de nummer negen van de jaarranglijst: Kiki Bertens. De Wateringse, dit jaar goed voor drie toernooizeges, wordt daarmee de eerste Nederlandse op de WTA Finals sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1997.