NHL: Jets slaan toe in slotfase, comeback helpt Ducks langs Blues

heywoodu

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben thuis met 3-1 gewonnen van de Carolina Hurricanes. Aanvankelijk hadden de Canes nog de overhand, met in de eerste periode maar liefst achttien schoten op doel, tegen slechts zes van de Jets.

De van de Edmonton Oilers overgekomen goalie Laurent Brossoit debuteerde bij de Jets en deed dat indrukwekkend: hij pareerde alle achttien pogingen en hield de matig aanvallende Jets zo overeind, net als in de tweede periode. De Jets kwamen in de derde periode beter in hun spel en Patrik Laine opende de score, hoewel Michael Ferland niet veel later de gelijkmaker op liet tekenen. Daar bleef het lang bij, tot Bryan Little ruim twee minuten voor tijd de 2-1 scoorde, gevolgd door de beslissende empty netter van Kyle Connor in de laatste seconde.

De Anaheim Ducks gingen op bezoek bij de St Louis Blues en kwamen dankzij Jakob Silfverberg op voorsprong. Alexander Steen en Tyler Bozak hielpen de Blues in de tweede periode langszij, maar in de derde periode sloegen de Ducks toe: Ben Street tekende voor de gelijkmaker, Andrew Cogliano schoot in de powerplay de 2-3 winst binnen. De New Jersey Devils wonnen thuis met 3-2 van de San Jose Sharks, onder meer dankzij twee treffers van Kyle Palmieri.

Jets - Hurricanes (Bron: YouTube)