Jeugdspelen: basketbalsters en beachvolleyballers naar kwartfinales

heywoodu

De volgende dag op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires zit er ook weer op. Het leverde voor Nederland weliswaar geen medailles op, maar wel twee kwartfinaleplekken en dus was er wel weer wat te juichen voor de Oranje-fans. We kijken weer even terug op de Nederlandse dag op de Jeugdspelen, die natuurlijk ook te volgen zijn op het FOK!forum.

Boogschieten
Laura van der Winkel en haar Russische kompaan Stanislav Cheremiskin kwamen in de achtste finales in actie tegen Selin Satir uit Turkije en de Indiër Akash Akash, maar ze waren niet opgewassen tegen hun opponenten: 6-2.

3x3-basketbal
De Nederlandse 3x3-basketbalsters staan in de kwartfinales. De ploeg begon het toernooi met een nederlaag tegen Australië en winst op Estland, zondag werd de tweede plek in de groep veiliggesteld. Als eerste moest Tsjechië er met 16-10 aan geloven, daarna leek het fout te gaan tegen Spanje. Met één seconde op de klok schoot Evelien Lutje Schipholt de gelijkmaker binnen (12-12), waarna Kiki Fleuren in overtime met een tweepunter Nederland alsnog de winst bezorgde: 14-12.

Nederland speelt dinsdag om 20.00 uur Nederlandse tijd in de kwartfinales tegen de Verenigde Staten.

Golf
Lauren Holmey en Jerry Ji kenden geen lekkere dag in de gemengde wedstrijd. Met 77 slagen, maar liefst dertien meer dan een dag eerder, zakten ze ver weg naar de gedeeld zeventiende plek. Maandag worden de medailles vergeven voor de golfers.

De Nederlandse basketbalsters in actie tegen Tsjechië (Lukas Schulze for OIS/IOC)
De Nederlandse basketbalsters in actie tegen Tsjechië (Lukas Schulze for OIS/IOC)

Beachvolleybal
Matthew Immers en Yorick de Groot speelden in de achtste finales tegen Arsenio Guvu en Jorge Monjane uit Mozambique, maar die konden het Nederlandse duo niet in de problemen brengen. Na 25 minuten was het al voorbij: 21-10, 21-11 en dus staan Immers en De Groot in de kwartfinales.

Voor Emi van Driel en Raisa Schoon is het wel voorbij. Tegen Maria Voronina en Mariia Bocharova uit Rusland wonnen ze de eerste set, maar daarna was de koek op en 26 minuten later lagen de twee eruit: 21-15, 12-21, 10-15.

Schoonspringen
Schoonspringer Dylan Vork haalde de finale op de 3-meterplank, maar kon zich daarin niet mengen in de strijd om de medailles. Zijn eerste sprong was ijzersterk, zijn tweede beduidend minder en de overige drie waren degelijk, maar geen wereldtop: Vork eindigde als twaalfde.

Lian Junjie uit China kwam hier even het goud ophalen, tot zijn eerste finalesprong. Hij gleed uit bij het afzetten op de plank, kon nog net van het uiterste hoekje van de plank afzetten, maar landde bijna plat op de buik: nul punten. Hij sloot nog af met twee prachtige sprongen, maar eindigde als tiende, ver achter de Colombiaanse winnaar Daniel Restrepo Garcia.