Donar klopt Den Bosch in topper Dutch Basketball League

heywoodu

De basketballers van het Groningse Donar hebben in het eigen MartiniPlaza de topper in de Dutch Basketball League tegen New Heroes Den Bosch gewonnen. De ploeg had lange tijd de touwtjes stevig in handen, maar in de laatste minuten kwamen de Bosschenaren knap terug. Toch hield Donar, waar Jason Dourisseau 20 punten scoorde, nog net stand: 80-75.

Niet alleen Donar, maar ook Landstede Basketbal is na drie wedstrijden nog ongeslagen. In Sporthal Sportlaan in Den Helder kregen de fans van de Suns in het vierde kwart hoop, want de achterstand van zestien punten was bijna helemaal ingelopen: 56-59. De Zwollenaren gaven echter nog weer even gas en onder meer dankzij 21 punten van Kaza Kajami-Keane won Landstede met 67-80 alsnog.

ZZ Leiden ging op bezoek bij Basketball Academie Limburg in Weert en sloeg daar in het derde kwart een gat van achttien punten, wat uiteindelijk de winst opleverde: 65-82. De Dutch Windmills, de nieuwste ploeg in de DBL, wonnen op bezoek bij Rotterdam hun eerste derby. Aan de hand van Alec Wintering, goed voor maar liefst 29 punten, won de Dordtse ploeg met 60-77.

Aris Leeuwarden won tot slot met 77-65 van Apollo Amsterdam, waarbij Griffin Kinney en Nick Masterson met 21 en 18 punten de topscorers waren aan Friese zijde.