MLB: Dodgers slaan terug na late homerun en 'save' Jansen

heywoodu

De honkballers van de Los Angeles Dodgers zijn in de National League Championship Series weer op gelijke hoogte gekomen met de Milwaukee Brewers. Na de nederlaag in Milwaukee op vrijdag werd zaterdagavond het tweede duel wel gewonnen: 3-4.

Dankzij onder meer homeruns van Orlando Arcia en Travis Shaw hadden de Brewers in de vijfde en zesde inning een 3-0 voorsprong genomen, maar in de zevende sloegen de Dodgers terug. Cody Bellinger opende de score namens de bezoekers, Manny Machado liep de 3-2 binnen.

In de achtste inning was het vervolgens Justin Turner die voor het eerst in de serie een bal goed wist te raken: met Chris Taylor op de honken sloeg hij de bal het veld af voor een 2-run homerun en dus een 3-4 voorsprong, die in de laatste inning door closer Kenley Jansen werd verdedigd.

Op Fenway Park werd de American League Championship Series geopend met het eerste duel tussen de Boston Red Sox en de Houston Astros. Red Sox-werper Chris Sale kent een ijzersterk seizoen, maar had het gelijk al lastig en moest twee runs toestaan in de tweede inning.

In de vijfde inning kwamen de Red Sox met twee runs wel langszij, maar Carlos Correa hielp de Astros weer aan een voorsprong. In de negende inning deelden de regerend kampioenen de genadeklap uit: JJ Reddick sloeg een homerun, Yuli Gurriel deed dat ook en sloeg gelijk José Altuve en Alex Bregman over de thuisplaat, waardoor de Astros met 2-7 wonnen.

MLB play-offs zondag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-7)
01.05 Boston Red Sox - Houston Astros, American League Championship Series, wedstrijd 2 (1-0 Astros)

Brewers - Dodgers (Bron: YouTube)