FOK! Wat een weer: aanhoudend droog en warm

Stephan (Stephan5)

Hallo!  

Er komt maar geen einde aan het droge en warme weer. In vergelijking met afgelopen weekend zijn de weerkaarten weer veranderd. Leek het er in eerste instantie op dat het vanaf vandaag duidelijk zou gaan afkoelen, nu is het tegendeel waar. Het blijft tot zeker woensdag te warm voor de tijd van het jaar met maxima die tussen de 20 en 25 graden liggen. Ook stond er lange tijd regen op het programma voor komende dagen, maar ook dat is helemaal geschrapt. Sterker nog, het lijkt ook de komende 7 tot 10 dagen grotendeels droog te blijven, op een heel lokaal druppeltje na. Oorzaak van dit alles zijn de koersen van de ex-orkanen waar we de laatste dagen en weken veel over gehoord hebben. Deze bleven en blijven vér ten zuiden van ons land en aan de noordzijde daarvan bouwt zich continue hogedruk op met aanvoer van warme lucht.

Qua droogte naderen we weer het recordjaar 1976 en het zal me niets verbazen als we dat gaan overtreffen. Het neerslagtekort is uiteraard nog inmens groot. Er zijn wel wat buien geweest de afgelopen maanden, maar lang niet overal viel er voldoende. En helaas komt hier nog geen verandering in. In dit jaargetijde heeft de natuur wel wat minder water nodig, maar toch.

Samengevat: We krijgen een grotendeels droge week met vrij veel zon, maar ook een paar wolkenvelden. Tot en met woensdag is het zeer zacht, daarna zakken de temperaturen naar waarden van rond de 16 graden. Veel wind staat er de komende dagen ook niet. 

Fijne week!  

Zonkracht  

Nederland

Zonsopkomst Diemen (Foto: Charged)
Een prachtige zonsopkomst in Diemen. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!