Golfer Luiten staat voor rentree na operatie aan pols

TargaFlorio

Joost Luiten maakt komende week zijn rentree tijdens de Andalucía Masters in Spanje. De golfer werd in juli geopereerd aan zijn linkerpols.

De 32-jarige Luiten had sinds maart last zijn pols. Vanwege de blijvende klachten koos hij voor een operatie. De verwachtig was dat hij tot het einde van dit jaar aan de kant zou staan maar inmiddels is hij voldoende hersteld om weer deel te nemen aan een toernooi.

Joost Luiten: "De laatste twee weken heb ik goed en op hoog niveau kunnen trainen. Ik had nog heel lichte irritatie aan mijn linkerduim maar ook dat is zo goed als weg. Gisteren was de laatste test op Bernardus Golf, 18 holes spelen onder het oog van de meester,  Richard Koch, de chirurg die mijn pols heeft geopereerd. Na die 18 holes staan alle seinen op groen, de chirurg ziet geen enkele reden om komende week in Spanje niet te spelen. Ik voel af en toe nog een klein pijntje, bijvoorbeeld bij het slaan van een bal die geplugd ligt in de bunker, maar dat is volgens Koch heel normaal. Die kleine pijntjes zal ik nog wel een jaar blijven voelen, maar ik kan niets kapot maken in de pols dus is er ook geen enkele reden mijn terugkeer op de Tour langer uit te stellen."