Prades verrassend de beste in Ronde van Turkije, slotrit voor Bennett

H.Vviv

Sam Bennett heeft de slotrit in de Ronde van Turkije gewonnen. Voor de Ierse sprinter van BORA-hansgrohe was het alweer zijn derde ritzege in de Turkse rittenkoers. De eindzege ging verrassend naar Eduard Prades. De Spanjaard begon als vierde in het klassement aan de etappe, maar doordat hij tweede werd en zo zes belangrijke bonificatieseconden pakte, was dit net voldoende voor eindwinst in de Presidential Cycling Tour of Turkey.

De zesde en slotrit van Bursa naar Instanbul over 166,7 kilometer kende vooral een lastige finale. In de laatste anderhalve kilometer werd het technisch met veel bochten en smalle straatjes in het centrum van Instanbul. Ook liep de weg behoorlijk op met een maximaal stijgingspercentage tot 7%.

Louis Vervaeke, Preben Van Hecke, Paweł Cieślik, Christophe Masson, Beñat Txoperena, Nikolay Mihaylov en Muhammed Atalay waren de renners in de kopgroep. Het peloton hield verder alles onder controle en op 6,5 kilometer werd Vervaeke (Sunweb) als laatste van de kopgroep gegrepen.

In de aanloop naar de laatste anderhalve kilometer waren er verschillende ploegen die aan kop van het peloton wilden zitten voor die laatste anderhalve kilometer. BORA-hansgrohe slaagde het beste in die opzet in dienst voor hun renner Bennett. De Ier, die al twee massasprinten had gewonnen deze ronde, liet het ditmaal echter niet tot een massasprint komen. Bennett speelde op de verrassing en ging er meteen vandoor. Niemand had daar een antwoord op en zo reed de renner van BORA-hansgrohe op indrukwekkende wijze naar zijn derde ritzege in deze Ronde van Turkije.

In de achtergrond was het chaos. Er was geen controle van het peloton en in de laatste bocht kwamen nog twee renners ten val en werden sommige renners door een valpartij opgehouden. Daar had Prades geen last van en zo kon de Spanjaard naar de tweede plaatst sprinten. Daarmee pakte hij zes bonificatieseconden en dat was net voldoende voor de eindzege in de Presidential Cycling Tour of Turkey. Alexey Lutsenko, die als leider begon aan de laatste etappe, moest genoegen nemen met een tweede plaats in dezelfde tijd als Prades.