Schumacher nieuwe Formule 3-kampioen

heywoodu

Mick Schumacher is de nieuwe Europees kampioen Formule 3. De 19-jarige zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher verzekerde zichzelf tijdens het slotweekeinde op de Hockenheimring van de laatste titel in de klasse onder het huidige format.

Prema-coureur Schumacher kende een wat lastig begin van het seizoen, maar vooral in de tweede helft stond er geen maat op de jonge Duitser. Hij boekte halverwege het jaar in Spa zijn eerste zege en daar kwamen er uiteindelijk nog zeven bij. Voorafgaand aan het slotweekeinde was hij al bijna zeker van de titel, hoewel hij die in problemen in race één nog niet gelijk pakte.

In de tweede race kwam Schumacher als tweede over de streep, vijf plekken voor titelrivaal Dan Ticktum. Daarmee was de titel een feit en dus kon hij zondag zonder druk het seizoen afsluiten met opnieuw een tweede plek. De eerste van drie races op de Hockenheimring werd gewonnen door Schumacher's teamgenoot Zhou Guanyu, zijn tweede zege van het jaar nadat hij ook de allereerste race won. Jüri Vips won de tweede race, Robert Shvartzman pakte de derde en laatste race.

Ticktum sluit het kampioenschap af als tweede, voor de Rus Shvartzman en de Est Vips.