DTM-seizoen krijgt ontknoping in laatste race, podium voor Frijns

heywoodu

Het seizoen in de Deutsche Tourenwagen Masters krijgt zondagmiddag, vanaf 13.30 uur, een potentieel bijzonder fraaie ontknoping. Op de Hockenheimring staat dan de slotrace op het programma met nog drie kanshebbers op de titel.

De race van zaterdag leverde de vijfde opeenvolgende zege op voor regerend kampioen René Rast, die daardoor weer helemaal terug is in de titelstrijd. De Duitse Audi-coureur vocht een zeer mooi duel uit met Mercedes-rivaal Gary Paffett, waarbij ze meer dan eens de leiding van elkaar overnamen. In de slotfase van de race moest Paffett afhaken en hij kon zelfs het podium niet meer vasthouden.

Hij werd onder meer ingehaald door Robin Frijns, die na een mooie inhaalrace op de tweede plek terecht kwam. Rast had hij wellicht nog in kunnen halen in de slotronde, want met het tempo van Frijns zat het wel goed, maar de Nederlander deed logischerwijze geen serieuze poging meer om zijn voor de titel vechtende merkgenoot punten af te snoepen.

Timo Glock eindigde de race als derde, Paffett moest genoegen nemen met plek vier. Daarmee pakte hij dan weer wél de leiding terug in de titelstrijd, want leider Paul di Resta kwam niet verder dan de achtste plek. De kwalificatie van zondagochtend leverde poleposition op voor Marco Wittmann, maar belangrijker nog, plek twee voor Rast en drie voor Paffett.

Met de punten van de kwalificatie erbij - de top-3 krijgt 3-2-1 punten - staat Paffett met 240 punten aan de leiding, voor Di Resta (233) en Rast (224). De slotrace zal live te zien zijn op Ziggo Sport, zoals altijd, hoewel dit keer op een van de Extra-kanalen.

De hoogtepunten van race één op de Hockenheimring (Bron: YouTube)