World Superbikes-coureur Rea wint ook op gloednieuw circuit ArgentiniŽ, Van der Mark 8e

heywoodu

World Superbikes-kampioen Jonathan Rea heeft weer eens een race gewonnen in het kampioenschap wat hij al geruime tijd domineert. Op het splinternieuwe Argentijnse circuit van El Villicum stond weer geen maat op de Noord-Ier, die Kawasaki ondertussen ook aan de constructeurstitel hielp.

Rea nam bij d start al gelijk weer de leiding over van polesitter Marco Melandri, die wel aan kon sluiten bij de wereldkampioen, voor Tom Sykes, Eugene Laverty, Alex Lowes, Xavi Fores, Chaz Davies en de sterk rijdende Turk Toprak Razgatlioglu, terwijl Michael van der Mark een plek inleverde en op plek twaalf doorkwam.

Rea nam langzaam maar zeker de touwtjes stevig in handen, voor de eveneens wat eenzaam rijdende Melandri. Sykes werd daarachter verschalkt door Laverty, die op de lange rechte stukken van El Villicum perfect profiteerde van de topsnelheid van zijn Aprilia. Lowes had het lastig, want hij werd gepasseerd door Razgatlioglu, Davies en Fores, terwijl Van der Mark halverwege op plek tien reed.

Met nog negen ronden te rijden viel het doek voor Davies, die Sykes wilde passeren, maar onderuit gleed. Rea reed ondertussen onbedreigd naar de overwinning, zijn zoveelste van het seizoen. Melandri's tweede plek kwam ook niet meer in gevaar, maar om de derde plek werd nog even gevochten. Razgatlioglu hield Fores, Laverty en Sykes achter zich, waardoor de 21-jarige Turkse Kawasaki-rijder na Donington voor de tweede keer het podium mocht betreden. Van der Mark kwam achter teamgenoot Lowes als achtste over de finish.