Koeman rekent op fitte F. de Jong bij Oranje

Redactie

Ronald Koeman verwacht dat hij zaterdag gewoon kan beschikken over Frenkie de Jong. Het Nederlands elftal speelt dan tegen Duitsland.

De Jong kwam na de topper van Ajax tegen PSV niet meer in actie vanwege een blessure, maar Koeman nodigde hem gewoon uit voor Oranje. "Dat hij niet heeft gespeeld bij Ajax speelt geen rol. Hij zat zondag (tijdens de wedstrijd tegen AZ, red.) al op de bank bij Ajax. Het lijkt me dat je als je op de bank zit, je fit genoeg bent om te spelen", sprak Koeman dinsdag op de persconferentie.

"We hebben nog een aantal dagen van trainingen waarin iedereen moet laten zien dat hij topfit is om te spelen." De Jong maakte vorige maand tegen Peru zijn interlanddebuut. "Het is duidelijk dat hij in de tweede helft tegen Peru en in de wedstrijd dusdanig gepresteerd heeft dat hij… ik wil niet zeggen dat hij een volwaardig international is, want gezien zijn leeftijd is hij dat natuurlijk nog niet, maar wat goed is komt snel."

Koeman haalde met Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Arnaut Danjuma Groeneveld ook nu een paar nieuwelingen bij de selectie. "Het zijn allemaal namen die al langer in ons hoofd rond speelden. Gelukkig spelen Ajax en PSV nu in de Champions League. Dat is ook prettig voor mij om te kijken of ze klaar zijn voor Oranje", aldus de bondscoach.