De Bruyne hervat training bij Manchester City

Redactie

Kevin de Bruyne stond sinds half augustus langs de kant met een knieblessure, maar is nu weer fit genoeg om de training te hervatten.

De Belgische middenvelder kwam dit seizoen pas één keer in actie voor de Citizens, tijdens de 2-0 zege op Arsenal in de openingsronde van de Premier League. Daarna ging het op de training mis voor de 27-jarige sterspeler.

Rekening werd gehouden met een absentie van drie maanden, dus is het voor de ploeg van Pep Guardiola een hele opluchting om hem nu alweer op het veld te mogen verwelkomen. De Bruyne sprak direct de hoop uit de derby tegen Manchester United op 11 november te halen en lijkt nu zelfs nog een paar weken eerder inzetbaar.

Guardiola liet zaterdag in gesprek met Engelse media al weten dat hij hem snel terug verwachtte. "Ja, Kevin maakt nu de laatste stappen in zijn herstelproces. Hij hervat de training over een paar dagen en kan dan weer deels meedoen. Alles ziet er goed uit."

Toch wil de club niets overhaasten, want De Bruyne geldt als een belangrijke speler binnen de ploeg en Guardiola denkt hem hard nodig te hebben in de drukke herfstmaanden. Mogelijk dat hij net voor en anders net na de interlandperiode weer in actie komt in de Premier League.

De wedstrijd van aanstaande dinsdag komt in ieder geval nog te vroeg voor hem. Dan neemt City het in de Champions League op tegen Hoffenheim. Op zondag volgt de kraker in Engeland, tegen Liverpool. Ook dan lijkt een invalbeurt nog onwaarschijnlijk, maar het valt niet uit te sluiten dat hij dan alweer zijn opwachting maakt tegen de titelconcurrent.