FOK! Wat een weer: lokale buien

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! 

We hadden gisteren een weerbeeld met twee gezichten. Op veel plaatsen was het in eerste instantie bewolkt en nevelig, maar uiteindelijk brak de zon er op de meeste plaatsen goed door. Ik had in mijn vorige praatje buien beloofd. Die voorspelling is maar deels uitgekomen. Ik had het over een vore die boven ons land zou komen te liggen. Dat is ook gebeurd, echter, daar verscheen geen enkele activatie op. Er ontstonden slechts een paar warmte-onweders. In Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en een paar kleinere in Friesland en Brabant. In Roelofarendsveen viel 18 mm. Maar het was allemaal maar een lokaal gebeuren en in verreweg het grootste deel van het land bleef het gewoon droog. 

Vandaag ligt de vore van vandaag een stukje zuidwestelijker. Toch bestaat er ook de mogelijkheid dat dat net als de afgelopen dag dat zonder tamtam verloopt. Toch mag je echter niks uitlsuiten. Dus ik hou het erop dat er wel degelijk een lokale regen- of onweersbui tot ontwikkeling kan komen, met de grootste kans nu wel voor de zuidelijke helft. Het is nog steeds warm met maxima van 23 tot 28 graden. Wind staat er opnieuw niet veel. 

Donderdag stroomt duidelijk koelere lucht het land binnen. 

Tot ziens!  

Zonkracht  

Nederland

Munchen (Foto: bazbo)
Een prachtige stad is Munchen. (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!