Blizzard stopt met betaalde lootboxen in BelgiŽ

Terry (Lord_Hydra)

Blizzard heeft aangekondigd in België te stoppen met betaalde lootboxen en schatkisten in Overwatch en Heroes of the Storm. De Belgische kansspelautoriteit heeft in april dit jaar dergelijke content als tegen de gokregels bestempeld.

"Hoewel wij bij Blizzard verrast waren door deze uitspraak en niet dezelfde mening hebben, hebben we besloten mee te gaan in hun interpretatie van de Belgische wet," geeft Blizzard aan in een verklaring. "We hebben dan ook geen andere keus dan maatregelen nemen die spelers van Overwatch en Heroes of the Storm in België weerhouden van het kopen van lootboxen met echt geld."

De lootboxen in Overwatch bevatten puur cosmetische content als skins, sprays en voice lines. In Heroes of the Storm kun je hier ook nieuwe heroes in terugvinden. Alle content blijft wel beschikbaar en vrij te spelen. "Spelers in België hebben niet langer de mogelijkheid om lootboxen te kopen, maar kunnen deze nog wel verdienen door de games te spelen. Ze hebben zo nog steeds beschikking over alle in-game content."

Een specifieke datum waarop Blizzard in België de stekker trekt uit zijn betaalservice voor loofboxen is niet bekend. Naar verluidt zou het spoedig doorgevoerd worden. Daarnaast houdt Blizzard de deur op een kier voor verdere discussies met de autoriteiten.

overwatch loot boxen