Schöne waakt voor onderschatting tegen VVV-Venlo

Redactie

De stemming zit er na de 3-0 overwinning op Standard Luik goed in bij Ajax, maar routinier Lasse Schöne waakt voor onderschatting tegen VVV-Venlo.

Met al zijn ervaring weet hij als geen ander hoe moelijk het kan zijn om na een heerlijke midweekse wedstrijd om kwalificatie in de Champions League op zaterdagavond weer te moeten strijden in de Eredivisie. VVV is dan de tegenstander en dat is gezien de historie geen eenvoudige wedstrijd voor de Amsterdammers, die te maken krijgen met heel andere omstandigheden. "Het is zeker anders", analyseert hij bij de NOS . "Een volle ArenA is wel iets anders dan een kunstgrasveldje in Venlo."

Hij de memoreert aan wedstrijd van vorig seizoen en benadrukt dat Ajax op zijn hoede moet zijn. "We hebben vorig jaar gezien dat het daar niet makkelijk is", doelt hij op de 0-2 overwinning, die werd binnengehaald op een erbarmelijk slecht veld. "Toen hadden wij veel moeite. We moeten leren van onze fouten tegen Heracles Almelo (1-1 gelijkspel, red.) hebben we misschien te makkelijk gedacht. Ik kan het me niet voorstellen, maar misschien is dat de reden", mijmert hij.

Toch rekent Schöne wel op een goed resultaat, mits Ajax het niveau van afgelopen dinsdag kan benaderen. Hij noemt VVV-uit een heel belangrijke en moeilijke wedstrijd. Voor de Amsterdammers is het van groot belang om niet weer puntverlies op te lopen, na de zeperd van vorig weekend. "Vorig jaar heeft VVV het goed gedaan en nu hebben ze de eerste wedstrijd direct gewonnen. Ze doen goede zaken, maar wij moeten gewoon winnen."