FC Utrecht haalt verloren zoon Letschert terug

Redactie

Timo Letschert wordt dit seizoen gehuurd van Sassuolo en FC Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen, meldt de club via de officiële kanalen.

De 25-jarige verdediger vertrok in 2016 van de Galgenwaard naar Italië en toen leverde hij zijn club 3,5 miljoen euro op. Eenmaal bij Sassuolo aangekomen bleek het echter minder voorspoedig te gaan dan hij had gehoopt. Hij kreeg in de eerst weken vier keer een basisplaats, maar brak in oktober van dat jaar zijn schouder. Dat kostte hem veel wedstrijden en een seizoen later ging het opnieuw mis met een gescheurde kruisband.

Door die blessures werd zijn Italiaanse avontuur geen onverdeeld succes en nu hoopt hij op het oude nest zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan", is directeur voetbalzaken Jordy Zuidam duidelijk.

Via de officiële kanalen ventileert de beleidsbepaler zijn blijdschap. "Timo is een verdediger die in Utrecht in feite geen introductie nodig heeft. Hij staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit en sterke persoonlijkheid. Timo is een sterke, snelle verdediger met veel voetballend vermogen en aan die mentale en fysieke kracht koppelt Timo een goede traptechniek en passing."

Mocht hij dit seizoen een goede indruk maken, kan Utrecht hem voor een onbekend bedrag definitief vastleggen. Eerder deze zomer versterkte Utrecht zich met Simon Gustafson, Othman Boussaid, Leon Guwara, Jonas Arweiler, Maarten Paes, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Emil Bergström en Oussama Tannane. De verwachting is dat Letschert direct een basisplaats krijgt, wat waarschijnlijk ten koste gaat van Ramon Leeuwin.