Politie haalt 7-jarige uit auto, vader 'niet blij'

Monique Verlind (DJMO)

Een vader die zijn 7-jarige dochter in de auto liet zitten is niet blij met de politie. De politie in Zaltbommel werd donderdagavond rond 19:30 uur gewaarschuwd dat er een meisje in een afgesloten auto zat op de Boschstraat tijdens een braderie. Het kind wist de aandacht van omstanders te trekken door op de ramen te kloppen. 

Deze waarschuwden verkeersregelaars die op hun beurt de politie inschakelden. Hoewel de deuren op slot zaten en de ramen dicht, kon de politie toch contact leggen met het 7-jarige meisje. Na diverse pogingen om het meisje de deur van binnenuit te laten ontgrendelen besloot de politie na 35 minuten om een zijraam in te slaan. Het meisje werd door andere agenten bij haar moeder thuisgebracht. 

De vader, die vijf minuten later aankwam, was volgens de agenten niet blij met hun actie. Hij vond het allemaal wel meevallen en was van mening dat zijn dochter de auto wel degelijk van binnen uit had open kunnen maken. De politie heeft een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis. De schade zal door vaderlief zelf betaald moeten worden zo melden de agenten op hun Facebookpagina

Politie haalt 7-jarige uit auto, vader 'niet blij' (Foto: Politie De Waarden)
Politie haalt 7-jarige uit auto, vader 'niet blij' (Foto: Politie De Waarden)