Zwaargewonden bij busongeval Duitsland

Monique Verlind (DJMO)

Bij een busongeval in Duitsland zijn minimaal 16 gewonden gevallen, 8 van hen raakten zwaargewond. In totaal zaten er 60 passagiers in de bus. De bus raakte door onbekende oorzaak russen Rostock en Berlijn van de weg en belandde in de greppel.

De A19 blijft voorlopig volledig dicht voor het verkeer zo meldt de Duitse politie. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er worden voorbereidingen getroffen om een noodnummer te openen waar familieleden terecht kunnen voor meer informatie. 

Update 10:25 uur
Het telefoonnummer dat familieleden kunnen bellen is bekend. Mensen vanuit het buitenland kunnen bellen met  +49-395 570782000 voor meer informatie. 

Het is nog steeds niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Verslaggever Kees van Dam zegt in het NOS-journaal op Radio 1: "Het gebeurde op een recht stuk weg, er was geen ander voertuig bij betrokken en er waren ook geen wegwerkzaamheden."

Update 13:36 uur:
Volgens presseportal.de gaat het om een Tsjechische chauffeur. De bus is aan de rechterkant van de weg af gereden, in de sloot terecht gekomen en daarbij omgekiept op zijn rechterkant. In de bus bevonden zich 63 personen van 22 nationaliteiten waarvan er 16 zwaargewond zijn. Deze gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd, hierbij zijn onder andere 4 helicopters ingezet. De overige passagiers zijn op de plaats van het ongeval onderzocht en hierna vervoerd naar een opvangplek in de omgeving waar indien nodig verdere zorg verleend kan worden. De brandweer en andere reddingsdiensten waren met 60 personen aanwezig. Ook de chauffeur werd onderzocht en door de politie gehoord, hierbij is ook een alcoholtest gedaan waaruit naar voren kwam dat hij niet gedronken had.