'Geen schandpaal voor wanbetalers'

heywoodu

De Bond van Wetsovertreders - ja, die bestaat echt - komt in actie! Een hotel in Tubbergen, Hotel Marcant, heeft een foto online gezet van vermeende wanbetalers, maar volgens de bond is dat absoluut niet de bedoeling: smaad en laster, zo zegt men.

Dat hotel zette deze week een foto online van niemand minder dan 'Henk en Jolanda', een op het oog wat ouder echtpaar. De schavuiten zouden zich de hele week vol hebben zitten eten, waarna ze er simpelweg vandoor gingen, zonder de rekening van bijna duizend euro te betalen.

De Bond van Wetsovertreders heeft een dringende brief aan het hotel geschreven: "Wij zijn het met u eens dat eetpiraterij een vervelende zaak is. Wat wij erger vinden, is dat u personen met foto en al aan de schandpaal nagelt", zo schrijft men.

De mogelijk boete voor het hotel is niet mals: tienduizend euro per dag, met een maximum van tweehonderdduizend euro, zo stelt de bond. Als de foto niet binnen 24 uur offline is gehaald zal men een kort geding aan gaan spannen tegen het hotel.