THQ Nordic verkrijgt rechten Timesplitters en Second Sight

Terry (Lord_Hydra)

THQ Nordic heeft de rechten verkregen van Timesplitters en de uitgebrachte trilogie, naast de rechten van Free Radicals Second Sight. Hierdoor is de uitgever in de positie om de oude Timesplitters-games opnieuw te releasen – en om nieuwe games te maken.

"Timesplitters wordt gezien als een van de meest invloedrijke consolegames uit de beginjaren van deze eeuw," schrijft THQ Nordic in een persbericht. “De serie heeft een grote en gepassioneerde fanschare opgebouwd dankzij zijn unieke humor, art-stijl en popcultuurreferenties, alsmede door de aanpasbaarheid en modificatie om iedere persoon zijn eigen ervaring te bieden."

Wat dit betekent voor Timesplitters Rewind, een al jaren lopend fanproject om de originele trilogie te remasteren, is niet bekend. Crytek, de vorige eigenaar van de rechten, liet dit project zijn gang gaan, maar wellicht dat THQ Nordic hier toch wat minder positief tegenover staat.

Daarnaast geeft THQ Nordic aan de rechten voor de IP van Second Sight gekocht te hebben, net als voor de in 2004 uitgekomen stealthy parapsychologische horrorgame zelf. Wat de uitgever van plan is met de rechten is nog onduidelijk, maar re-releases of nieuwe Second Sight- en Timesplitters-titels lijken zeker niet uitgesloten.

timesplitters