Agressieveling moet nog 24.000 euro betalen

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft zaterdag in Amsterdam een 40-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een agente en het beletten, belemmeren en beledigen van de politie. De man stond niet toe dat de politie een woning betrad in de Ortheliusstraat waar volgens een melding een vechtpartij gaande was. Hij stond gesignaleerd voor een gevangenisstraf en nog een te betalen schadevergoeding van 24.000 euro.

Rond 17.45 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was in de woning. Ter plaatse aangekomen bleven twee mannen in de deuropening staan, zodat de agenten niet naar binnen konden. In eerste instantie werd getracht om de mannen te bewegen om de politie wel binnen te laten, zodat zij in de woning hulp konden verlenen. De 40-jarige man bleef de agenten tegenhouden en sloeg op een gegeven moment de agente en gaf haar een gooi, waarbij zij een lichte verwonding aan haar arm opliep.

De man werd aangehouden en toen hij in de boeien zat begon hij de politieagenten te beledigen. Bij onderzoek in de woning troffen ze twee mannen aan die in goede gezondheid verkeerden. In de woning trof de politie echter ook een ploertendoder aan, die zij in beslag namen. De verdachte, zonder vaste woon- en verblijfplaats, werd overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij nog 21 dagen gevangenisstraf open had staan en een schadevergoeding moet betalen van 24.000 euro in een andere zaak waarin hij werd veroordeeld.

Agressieveling moet nog 24.000 euro schadevergoeding betalen (Foto: stockfoto politie.nl)
Agressieveling moet nog 24.000 euro schadevergoeding betalen (Foto: stockfoto politie.nl)