Moeder redt kinderen uit brand, overlijdt zelf

Monique Verlind (DJMO)

Twee jonge kinderen in Xuchang (China) hebben hun leven te danken aan hun moeder, letterlijk en figuurlijk. De vrouw heeft haar kinderen op 'bizarre wijze' gered nadat er brand was ontstaan in hun appartement op de vierde verdieping, zo meldt de NOS. 

Door de rookontwikkeling en het vuur was vluchten via de deur een onmogelijke opgave. De moeder, op dat moment nog helder van geest, riep vanaf het balkon om hulp en gooide een laken naar de voorbijgangers op straat die op haar hulpgeroep afkwamen. Vervolgens gooide ze haar 9-jarige zoon naar beneden die door de omstanders werd opgevangen met het laken. 

Even daarna gooide ze haar 3-jarige dochter naar beneden, welke ook werd opgevangen. Hoewel ze haar kinderen heeft weten te redden heeft de vrouw het zelf niet overleefd: brandweerpersoneel vond de vrouw buiten bewustzijn bij het raam. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. 

De kinderen liggen in het ziekenhuis; de zoon met brandwonden, het meisje met een gebroken been dat ze opliep bij de val. De vader is bij hen aanwezig. 

Tip van de dag: Als je in een flat woont is een brandladder onontbeerlijk .