HSV verliest bij debuut in 2. Bundesliga

Boris (borisz)

Hamburger SV is dramatisch begonnen in de 2. Bundesliga. In het uitverkochte Volksparkstadion gingen Die Rothosen met 0-3 ten onder tegen Holstein Kiel.

HSV degradeerde afgelopen seizoen voor het eerst in het bestaan van de club uit Bundesliga en beleefde het zijn debuut in de Tweede Bundesliga. Deze zomer leek positief met hoopgevende resultaten én het talent Jann-Fiete Arp werd behouden voor de club. Het eerste duel tegen Holstein Kiel, dat vorig seizoen knap als derde eindigde en in de nacompetitie om promotie/degradatie het hoofd moest buigen voor VfL Wolfsburg, ging het direct mis.

HSV, zonder Arp, maar mét Rick van Drongelen creëerde in de eerste helft enkele grote kansen, steeds na een uitbraak. De tegenstander bleek echter een stuk effectiever. In de 57ste minuut schoot Jonas Meffert heerlijk raak na een snelle aanval (0-1).

Het wakker geschrokken HSV ging een opportunistischer spelen, maar echt veel mogelijkheden leverde die tactiek niet op. Ruim tien minuten voor tijd verdubbelde Holstein Kiel zelfs de marge. HSV-speler Matti Steinmann leidde met een dramatische aanname een aanval in, die David Kinsombi afrondde. Diep in de blessuretijd wist Mathias Honsak zelfs nog de 0-3 op het bord te zetten.

Volgende week hoopt HSV deze valse start goed maken in de uitwedstrijd tegen Sandhausen.