FOK! Wat een weer: voorlopig nog apegapen

Stephan (Stephan5)

Hallo daar!

Ik moet eerlijk bekennen, ik hou van warmte, maar zelfs ik lag gisteren een groot deel van de dag op apegapen. Een gebrek aan wind, een brandende zon en maxima rond 30 graden hier in de stad. Er zijn wat aanwijzingen dat het volgende week gaat veranderen, maar ik zeg dat met de grootst mogelijke voorzichtigheid. Toch zien we wel iets veranderen. Boven Scandinavie is het inmiddels al een beetje afgekoeld en daar vallen ook buien met onweer. Op den duur kan dat ook op ons weer van invloed zijn, maar voorlopig zitten we nog met een vastgeroest Azoren-hoog.

Een storing boven de Britse Eilanden trekt noordoostwaarts en doet een dappere poging om door het hogedrukgebied heen te komen. Dit gaat voor 95% niet lukken. Voor de overige 5% betekent het dat er in de noordelijke helft van het land morgenochtend wolken aanwezig zullen zijn en héél misschien een enkel spatje regen. Toch klaart het daar later op de dag ook weer breed op. In de rest van het land zijn er perioden met zon en ontstaan er landinwaarts wat stapelwolken. Dus helemaal strakhelder zal het alleen aan zee zijn.  Het wordt een graadje 'koeler' dan gisteren, maar ook nu hou ik rekening met een iets hogere temperatuur dan de verwachting. Ik houd het op waarden tussen de 26 graden aan zee, tot 33 in het zuidoosten. Maar als de zeewind uitblijft kan het ook op het strand gewoon nog 28 graden worden. Veel wind staat er niet.

Zondag is het nog iets koeler met temperaturen tussen de 24 en 27 graden. 

In het begin van de nieuwe week halen we weer de 30 graden en zal de tweede hittegolf van dit jaar waarschijnlijk een feit zijn. Lokaal is de hittegolf echter nog niet onderbroken geweest, maar in De Bilt dus wel. 

Fijn weekend!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Zonsondergang aan de Rijn. (Foto: qltel)
Zonsondergang aan de Rijn. Met een vrachtschip op de achtergrond. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!