Hellblade: Senua's Sacrifice krijgt VR-versie

Terry (Lord_Hydra)

Ontwikkelaar Ninja Theory heeft een VR-editie aangekondigd van de in 2017 uitgekomen game Hellblade: Senua’s Sacrifice. Deze versie verschijnt 31 juli op Steam en is geschikt voor Oculus Rift en HTC Vive. Ben je al in het bezit van Hellblade: Senua’s Sacrifice of koop je deze in de toekomst, dan kun je de VR-editie gratis downloaden.

VR is een opvallende keuze voor Hellblade, aangezien de game een derdepersoonsperspectief heeft en niet gespeeld wordt vanuit het voor VR doorgaans gangbare eerstepersoonsperspectief. Ninja Theory heeft op verschillende manieren geprobeerd om motion sickness te minimaliseren en is uiteindelijk uitgekomen bij het besturen van hoofdpersoon Senua via hoofdbewegingen. Kijk bijvoorbeeld naar links en zij beweegt naar links terwijl de wereld meedraait. Hoe dit precies in zijn werk gaat en meer over het ontwikkelproces zie je in onderstaande video.

De normale versie van Hellblade: Senua’s Sacrifice is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De VR-versie is vanaf 31 juli verkrijgbaar exclusief voor Oculus Rift en HTC Vive, zowel stand-alone als als gratis download bij de normale versie. Een versie voor PlayStation VR staat helaas niet op de planning, heeft de ontwikkelaar laten weten op Twitter.