Busongeluk BelgiŽ; twee Nederlanders zwaargewond

Monique Verlind (DJMO)

Bij een eenzijdig busongeluk in België zijn vannacht vier inzittenden zwaargewond geraakt, onder wie twee Nederlanders. De bus van het Diemense bedrijf Oostenrijk was onderweg van Amsterdam naar Londen. Dat meldt AT5.

Een Nederlandse vrouw heeft een hersenschudding en een andere vrouw een aantal botbreuken, schrijft NU.nl. De twee andere zwaargewonden komen uit Groot-Brittannië. Volgens Carlo Cahn van bus-brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer lijkt het met de buschauffeur mee te vallen, hij is lichtgewond geraakt en onderweg terug naar Nederland.

In de bus zaten twintig passagiers en de chauffeur, achttien van hen raakten gewond. Het gaat om passagiers met de Britse, Ierse en Nederlandse nationaliteit.

Het ongeval gebeurde op de snelweg E40 ten westen van Gent. Er waren op dat moment werkzaamheden aan de gang. Vermoedelijk merkte de chauffeur de wegafzetting te laat op en reed hij frontaal op een betonnen vangrail. Bij het incident waren geen andere voertuigen bij betrokken.

De bus is van het Nederlandse bedrijf Oostenrijk in Diemen. Dat bedrijf voerde in opdracht van het Franse Ouibus een lijndienst uit van Amsterdam naar Londen. Het voertuig vertrok gisteravond om 22.00 uur vanuit Amsterdam en zou vanochtend rond 7.00 uur aankomen in Londen.