Gilbert breekt knieschijf bij valpartij: "Ik heb geluk gehad"

H.Vviv

Philippe Gilbert kwam in de zestiende etappe van de Tour de France zwaar ten val en brak in de afdaling van de de Portet d'Aspet zijn knieschijf, al reed hij de etappe nog wel uit. 

Voordat de Belg van Quick-Step Floors naar huis gaat liet Gilbert nog een videoboodschap achter op de Twitter-pagina van zijn ploeg Quick-Step Floors. "Ik heb geluk gehad", zegt Gilbert. "Ik ben blij met alle steunbetuigingen. Zo zie je wat voor een schitterende sport dit is. Ik heb wel een breuk in mijn knieschijf en zal een paar weken niet op de fiets kunnen zitten, minstens 4 a 5 weken."

"Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen, ook de renners die zich om mij hebben bekommerd gisteren. Zo zie je hoe schitterend deze sport is."

"Ik keer nu naar huis om aan mijn revalidatie te beginnen. Na elke val sta ik weer op. De volgende overwinning zal dan extra zoet smaken. Hopelijk laat die niet te lang op zich wachten. Dit jaar zal te vroeg zijn, maar ik wil 2019 op een hoog niveau starten, zodat ik meteen kan winnen."