'Heerenveen haalt Kongolo terug naar Nederland'

Redactie

Rodney Kongolo komt terug naar Nederland. Hij zet volgens de laatste geruchten dinsdag zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Heerenveen.

De Leeuwarder Courant schrijft dat de jongeling van Manchester City 'binnen' is voor de Friezen, wat hem na Sam Lammers (gehuurd van PSV) en Sherel Floranus (gekocht van Sparta Rotterdam) de derde aanwinst van deze zomer maakt.

De verdedigende middenvelder is het jongere broertje van Oranje-international Terence Kongolo, die inmiddels onder contract staat bij Huddersfield Town uit de Premier League. De twintigjarige Rodney heeft met Manchester City ook een Engelse broodheer, maar de verdedigende middenvelder werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Doncaster Rovers. Bij die club uit de League One deed hij 35 competitiewedstrijden mee.

De jongste Kongolo werd vier jaar geleden weggekaapt uit de jeugd van Feyenoord. Bij de Citizens stond hij in de jeugd te boek als een groot talent, maar tot een debuut bij de landskampioen kwam het niet. Mogelijk dat het in de toekomst alsnog gaat gebeuren, want volgens de Leeuwarder Courant heeft Manchester City een terugkoopclausule bedongen in de onderhandelingen met sc Heerenveen.

Bij de Friezen wordt Kongolo gezien als stand-in voor Stijn Schaars. De geroutineerde aanvoerder liep dit voorjaar een dubbele beenbreuk op en staat nog maandenlang buitenspel. Heerenveen moet het transfernieuws en de bijbehorende transfersom nog officieel bevestigen, maar het heeft er alle schijn van dat het spoedig wereldkundig wordt gemaakt.