Honderden mensen geŽvacueerd na grote brand Nunspeet

Monique Verlind (DJMO)

In Nunspeet woedt momenteel een fikse brand in een opslagpand van Stella Fietsen. In het pand staan onder meer elektrische fietsen opgeslagen. Omdat de accu's kunnen ontploffen bestrijdt de brandweer de brand van buitenaf aldus omroep Gelderland. 

Volgens de brandweer zijn er geen mensen (meer) in het pand aanwezig. Er zou vooral ingezet worden op het behoud van omliggende gebouwen. 

Update 16.00
Uw redacteur ter plaatse heeft via de eigenaar van het pand vernomen dat boven de opslaglokatie ook nog twee woningen waren, waar de eigenaar zich grote zorgen om maakte. De bewoners van beide woningen waren op het moment van het uitbreken van de brand echter niet thuis.

Brand in Nunspeet (Bron: YouTube)

Update 21.00 uur
Inmiddels is duidelijk dat ruim driehonderd mensen hun woning moeten verlaten. Het gaat daarbij om mensen uit het directe gebied van de brand tot aan het verderop in de bossen gelegen dorp Vierhouten, waar de rookwolk naartoe is gewaaid.

Mensen die hun huizen moeten verlaten, of die last hebben van onder meer hun ogen en luchtwegen, worden opgevangen in de sporthal van zwembad De Brake. Rondom het afgebrande pand lijkt van rookontwikkeling inmiddels geen sprake meer te zijn.