Ajax kan komst Magallán vergeten

Redactie

Lisandro Magallán komt niet naar Ajax. De Argentijn was allang rond met de Amsterdammers, maar zijn club Boca Juniors laat hem definitief niet gaan.

De Argentijnse verdediger werd in mei al medisch gekeurd door Ajax en hij had een persoonlijk akkoord met de club. De Amsterdammers hadden ook een overeenstemming met Boca Juniors, maar er werd gezegd dat Magallán pas mocht gaan als de Argentijnse club een vervanger in huis konden halen.

Nu geeft voorzitter Daniel Angelici aan dat een zomerse overgang er niet meer gaat komen. "Ja, hij blijft", stelt de beleidsbepaler tegenover ESPN. "Het voorstel van Ajax was erg goed, maar we hebben de voorkeur gegeven aan het sportieve. Magallán blijft nog zes maanden hier”, belooft Angelici, die weet dat zijn club in de competitie een voorsprong van twee punten verdedigt ten opzichte van de naaste titelconcurrent Godoy Cruz.

Namens Ajax gaf trainer Erik ten Hag afgelopen zaterdag al aan dat het of Magallán of Daley Blind zou worden. Nu lijkt het er dus op dat de Amsterdammers alles op alles gaan zetten om de oud-speler te verleiden tot een terugkeer. Blind kende een minder seizoen bij Manchester United, waar hij meer en meer op een zijspoor raakt. Bij Ajax kan hij in beeld blijven voor het Nederlands elftal en als voormalig jeugdspeler kent hij de club door en door.