Nadal sluit 'droomdubbel' met Federer niet uit

heywoodu

Tennissers Rafael Nadal en Roger Federer staan op Wimbledon beiden in de achtste finales, maar er werd ook al een beetje verder in de toekomst gekeken. Nadal kreeg na afloop namelijk de vraag of hij interesse had om ooit eens met Federer een dubbeltoernooi te spelen.

"Je weet het nooit", reageerde Nadal. "Zeg nooit nooit. Met de huidige kalender is het lastig, misschien was het zes of zeven jaar geleden beter geweest, toen we nog jonger waren. Nu is het wat lastiger, maar waarom niet? Ik kan het, hij kan het", aldus de Spaanse nummer één van de wereld.

De huidige nummers één en twee van de wereldranglijst speelden eind vorig jaar al eens samen op de Laver Cup, hoewel dat geen officieel toernooi is. De twee zijn samen goed voor maar liefst 37 Grand Slam-titels en 177 toernooizeges.

Zowel Nadal als Federer hebben overigens een prima geschiedenis in de dubbels. Nadal won elf titels, Federer pakte er acht en beiden hebben zelfs olympisch goud gewonnen: Nadal is met Marc Lopez de regerend olympisch kampioen, Federer won in 2008 met Stan Wawrinka goud in Beijing, zijn laatste dubbeltitel.