Haase overleeft matchpoints in Halle

Peterselieman

Tennisser Robin Haase heeft de tweede ronde van het ATP-toernooi in Halle bereikt. De Nederlander (ATP-43) overleefde op het Duitse gras drie wedstrijdpunten tegen de vier plaatsen lager geklasseerde Joao Sousa en sloeg zelf pas op zijn vijfde wedstrijdpunt toe: 4-6, 7-5 en 6-4.

Tegen Sousa had Haase het lastig, maar de Nederlander kreeg in de eerste set zes kansen om door de service van de Portugees heen te breken. Zelf verloor hij eenmaal zijn opslag. In set twee verloor Haase in de vijfde game zijn opslag en hij kwam bij de stand van 4-5 met 0-40 achter te staan. Plots wist de Nederlander de service van Sousa te breken en sloeg in game 12 op zijn vierde breakpoint opnieuw toe.

In de derde set was het Haase die in de zevende game zijn service inleverde, maar een game later deed Sousa hetzelfde. In de laatste game kwam Haase op de opslag van de Portugees 40-0 voor te staan, maar pas bij het vijfde wedstrijdpunt gaf Sousa toe en kon Haase zegevieren.

In de volgende ronde wacht de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-16) die thuisspeler Jan-Lennard Struff in twee sets aan de kant schoof.