Woning beschoten in Eindhoven

Monique Verlind (DJMO)

In de nacht van zondag op maandag werd een woning aan de Shakespearelaan in Eindhoven beschoten. Er raakte niemand gewond, maar wel raakte de gevel zwaar beschadigd. Al snel na het incident wist de politie twee verdachten aan te houden, die een vuurwapen bij zich hadden. Het gaat om jonge mannen van 17 en 18 jaar uit Amsterdam.

Buurtbewoners werden rond 3.00 uur opgeschrikt door het geluid van schoten. Bij de meldkamer kwamen diverse meldingen binnen. Agenten die bij de betreffende woning poolshoogte namen zagen dat de ruit eruit lag en de gevel flink beschadigd was. Er lag een groot aantal hulzen op straat. Uit het eerste onderzoek bleek dat een bepaalde auto was weggereden, die mogelijk iets met het incident te maken had. Medewerkers van de politiemeldkamer attendeerden de surveillerende eenheden in de ruime omgeving uit te zien naar een dergelijke auto.

Ruim een half uur later zagen politiemensen zo’n auto in de omgeving van de Den Bosch op de A2 rijden en gingen er achteraan. Onder Beesd sommeerden ze de bestuurder te stoppen, waarna de inzittenden werden gecontroleerd. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Hierop werden de jonge mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het aangetroffen wapen en de auto waarin de mannen reden werden in beslag genomen. Forensisch rechercheurs startten in de Shakespearelaan een sporenonderzoek, dat ook nog een deel van de maandag in beslag zal nemen.

Woning beschoten in Eindhoven (Foto: stockfoto politie.nl)
Woning beschoten in Eindhoven (Foto: stockfoto politie.nl)