Nederlanders experimenteren er lustig op los

qltel

Nederlanders staan erom bekend niet bang te zijn om onze eerlijke, onverschrokken mening te geven. Niet zo gek dat van alle Europeanen de Nederlanders het minst vaak een smoesje gebruiken als ze geen zin in seks hebben. Dit blijkt uit een groot Europees onderzoek van datingservice Lexa.nl* onder 9.600 Europese singles (waaronder 1000 Nederlandse singles). Maar wanneer ze wel de goede zin hebben gevonden, dan experimenteren ze maar als te graag tussen de lakens. Na de Spanjaarden zijn Nederlanders het meest in voor iets nieuws in bed.

Bij het onderzoek van Lexa.nl werd aan de singles gevraagd of ze wel eens een excuus gebruiken om onder de behoefte van een bedpartner uit te komen. Hieruit blijken de Nederlanders en de Italianen het minste geneigd om een smoesje te gebruiken. Verder in het lijstje zien we Frankrijk, Duitsland en Spanje. Zouden ze daar dan zo goed kunnen liegen, of hebben Nederlanders gewoon vaker zin in seks?

  1. Nederland - 49%
  2. Italië - 52%
  3. Frankrijk - 60 %
  4. Duitsland - 60%
  5. Spanje - 61%

‘Nee schat, ik ben te moe…’
Nederlanders gebruiken dus het minst vaak een smoesje, maar wanneer we het doen zijn we niet heel creatief. Zo blijken vooral de clichés het meest gebruikt te worden. De singles gaven aan het meest het welbekende excuus ‘te moe na een hele dag werken’ (45%) te gebruiken. Ook de bekende ‘morgen moet ik er vroeg uit’ (34%) en ‘ik voel me niet lekker’ (29%) worden veel gebruikt als de partner meer van de avond verwacht.

Tijd voor iets anders!
Waar de Nederlanders wat creativiteit missen qua smoesjes, gaan ze all-in wanneer de lakens wel gedeeld worden. Zo zijn 68% van de Nederlanders bereid om nieuwe standjes uit te proberen. Hiermee komen we op een tweede plaats te staan achter Spanje (75%), hier proberen ze het meest nieuwe mogelijkheden uit. Houd je als single wel van wat nieuws in de bedstee, sla dan deze zomer een vakantie naar Frankrijk over. De Fransen zijn namelijk het meest behoudend, slechts 56% wilt daar wel eens wat nieuws uitproberen.