'AustraliŽ is massamoordcomplot en bestaat niet'

heywoodu

Het aluhoedje van de week ging vorige week naar deze meneer, die ervan overtuigd is dat de maan op een kilometer of drie van de aarde staat. Dit keer hebben we een nieuwe winnaar, of eigenlijk een hele groep winnaars: de Flat Earthers, gefeliciteerd!

Deze mensen, altijd goed voor wat lekkere samenzweringen, geloven dat de aarde plat is. Ja, die mensen bestaan. Maar GPS-gegevens dan? Nep. Maar foto's vanuit de ruimte dan? Nep. Maar waarom verdwijnen bergen aan de horizon als de afstand groter wordt? Nep Gewoon, daarom.

Nee, echt sterk in de argumenten staan deze dames en heren niet, maar dit keer hebben ze toch wel een bijzonder geloofwaardige theorie: Australië bestaat helemaal niet! Sterker nog, The Land Down Under is verzonnen om de massamoord op 160.000 criminelen in de doofpot te stoppen.

Rondom een Flat Earth-conventie in Groot-Brittannië werd het haarfijn uitgelegd: de Britse regering moest vele duizenden criminelen kwijt en stuurde deze mensen naar Australië, dat dus eigenlijk helemaal niet bestaat. Onderweg werden ze uit de boten gedumpt en stuk voor stuk verdronken ze.

Gedurende een jaar of tachtig werden zo rond de 160.000 Britse criminelen het water in gekieperd, zonder dat ze ooit nog land zagen. Dat zou de bevolking nooit accepteren, dus werd 'Australië' bedacht. Een andere versie van 'Lieverd, konijn Flip is naar een boerderij in een ver land gegaan!' dus.

Nou zijn er genoeg mensen die wel eens naar Australië geweest zijn, of dat in elk geval denken. Helemaal fout, zo zeggen de Flat Earthers. Alle piloten zijn er ook bij betrokken en iedereen die naar Australië gevlogen denkt te zijn is stiekem naar Zuid-Amerika gebracht. Opgelost, slotje.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: open de ogen, mensen! Je wordt bedonderd waar je bij staat.