ItaliŽ schuift twee steden naar voren voor Spelen 2026

heywoodu

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft twee steden naar voren geschoven als potentiële organisatoren voor de Olympische Winterspelen van 2026. Het gaat om Milaan en Turijn, maar welke stad de officiële gaststad zou moeten worden is nog niet bekend.

CONI heeft laten weten dat een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek gedaan wordt nadat de Italiaanse regering gevormd is. Het is mogelijk om de Spelen in meerdere locaties te houden - zoals Pyeongchang en Gangneung dit jaar - maar er moet wel één stad aangewezen worden als gaststad.

Volgens CONI moet het IOC dan maar een keuze maken of dat Turijn of Milaan moet worden, steden die een dikke honderd kilometer uit elkaar liggen. Turijn was in 2006 al gaststad voor de Winterspelen, met onder meer skiën in Sestrière en de sleesporten op de baan van Cesana Pariol, die al jaren ligt te vergaan.

In september volgend jaar kiest het IOC de gaststad voor de Spelen van 2026, een stemming die plaats zal vinden in Milaan. Zaterdag is de laatste dag waarop landen en steden zich kandidaat kunnen stellen.