Hockeyers Kampong schakelen Duitse EHL-kampioen uit

Redactie

Landskampioen Kampong heeft regerend kampioen Rott-Weiss Köln vrijdagavond uitgeschakeld in de achtste finales van de Euro Hockey League. In de Rotterdamse regen werd het in een tactische wedstrijd 1-0 voor Kampong, in hun vierde confrontatie tegen de Duitsers in vijf EHL-seizoenen.

Kampong - Rot-Weiss Köln (1-0)
23' 1-0 Boet Phijffer
Het was een strafcorner die mislukt leek, maar die tot doelpunt werd gepromoveerd via een snoeiharde backhand van Robbert Kemperman. Die bal werd nog knap aangeraakt door Boet Phijffer. Daarna waren er kansen over en weer in het treffen tussen beide grootmachten, maar keeper David Harte van Kampong kwam niet vaak in de problemen. Aan de andere kant moest de sterke keeper Victor Aly vaker in actie komen, maar het bleef bij één goal. Door de 1-0 zege speelt Kampong zondag de kwartfinale tegen Racing Club de Bruxelles.

Racing Club de Bruxelles - Dinamo Kazan (9-0)
14' 1-0 Tom Boon
15' 2-0 Jerome Truyens
22' 3-0 (sc) Conor Harte
25' 4-0 Tommy Willems
46' 5-0 Guillermo Garcia
Belgisch international Tom Boon van Racing Club de Bruxelles brak in de veertiende minuut de ban met een subtiele push in het dak van het doel. Daarna werden de arme Russen van Dinamo Kazan overlopen door de veel sterkere club uit de Belgische hoofdstad. Aanvoerder Jerôme Truyens scoorde met een nette backhand de 4-0. Conor Harte – tweelingbroer van Kampong-keeper David Harte – pushte de 5-0 binnen. Daarna werd het 9-0, uiteraard dankzij de dubbele telling van velddoelpunten.

Royal Herakles HC - Atlètic Terrassa (4-2)
2' 1-0 Jacob Smith
3' 1-1 (sc) Roc Oliva
43' 2-1 Nick Haig
45' 2-2 (sc) Roc Oliva
Het Belgische Herakles heeft hun debuut in de Euro Hockey League dit jaar extra glans gegeven, door Atletic Terrassa met 4-2 te verslaan. Daarmee staan de Belgen met internationals Nicolas de Kerpel, Amaury Keusters en derde keeper Amaury Timmermans zondag in de kwartfinales.

De ontmoeting tussen Herakles en Atletic Terrassa was vrijdagmiddag een treffen tussen twee teams die het voornamelijk met spelers uit de eigen jeugdopleiding doen. Zo komt ex-Amsterdam speler Roc Oliva uit de jeugdopleiding van Atletic Terrassa, maar is hij ondertussen alweer teruggekeerd. Hij scoorde relatief eenvoudig twee strafcorners, dwars door het midden, langs keeper Timmermans van Herakles.

Herakles had in het tweede kwart al de mogelijkheid om afstand te nemen, maar keeper Marc Calzada redde knap op een schitterend schot van Belgisch international Keusters. Ook een overtal kon Herakles niet uitspelen. Maar dankzij een backhand van dichtbij van Nick Haig werd de wedstrijd beslist.

Holcombe HC - Real Club de Polo (4-7)
15' 1-0 Nicholas Bandurak
18' 1-1 Max Plenneveau
30' 1-2 (sc) Borja Llorens Purtí
48' 1-3 Ignacio Ortiz
50' 1-4 Alex Casasayas
60' 2-4 Nicholas Bandurak
De twee dagen met achtste finales in Rotterdam werden vrijdagmiddag afgetrapt met de wedstrijd tussen het Engelse Holcombe en het Spaanse Real Club de Polo. De Spaanse club won met 4-7 en plaatste zich als eerste voor de kwartfinales in het paasweekend vol met EHL-geweld.

Holcombe was ernstig verzwakt door de Commonwealth Games van komende maand. De Engelse doelman George Pinner en de bekende Barry Middleton (ex-HGC) vertoeven aan de Australische Gold Coast voor dit sterk bezette toernooi. Daarnaast moest Holcombe de geblesseerde international David Ames en de onlangs gestopte oud-international Daniel Fox missen. In de rust stond het nog 2-3, maar in het derde kwart liepen de Spaanse matadoren uit naar een 2-7 voorsprong dankzij twee velddoelpunten, die dit jaar in de Euro Hockey League dubbel tellen.