Dronken spookrijder aangehouden

Fukke_Fappesma

Een 46-jarige man heeft het de afgelopen nacht wel heel bont gemaakt in Rotterdam. Al spookrijdend zwabberde hij over de Tjalkbaan.

Na staandehouding ontdekte bromsnor niet alleen dat de wegpiraat de bodem van zijn glaasje te vaak had gezien (de man blies 360 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan), hij bleek ook nog eens 15.000 euro op zak te hebben waarvan de herkomst onbekend is.

De hermandad zag genoeg reden om de zwabbermobilist mee te nemen naar het bureau waar hij werd gefouilleerd en verhoord. Beter hadden de agenten hem aan de enkels ondersteboven opgetild om het fouilleren te verspoedigen want het bleef niet bij de initiële 15.000 euro.

Er kwam 10.000 euro uit zijn binnenzak, 5.000 uit zijn broekspijp en nog eens kassabonnen die een waarde van 15.000 vertegenwoordigden. Omdat de man geen goede verklaring kon geven over de herkomst van het geld en de bonnen is de politie een onderzoek gestart naar witwassen. Het geld, twee auto's (op zijn naam) en een duur horloge zijn in beslag genomen. De man uit Maassluis is aangehouden voor rijden onder invloed.

Dronken spookrijder aangehouden (foto: Politie.nl)
Dronken spookrijder aangehouden (foto: Politie.nl)