FOK! Wat een weer: eerst regen, later droog

qltel

In het noordoosten en oosten is het vanochtend bewolkt met eerst nog regen. Van het zuiden uit is de zon af en toe te zien en dan blijft het tot de avond overwegend droog. Vanavond trekt een gebied met buiige regen, lokaal met kans op onweer, het zuiden binnen en dit neerslaggebied bereikt het midden van het land tegen middernacht. De maxima liggen tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 13°C in het midden en zuiden. De wind is zuidoostelijk, later oostelijk en matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, vanavond mogelijk krachtig.

In de nacht naar zaterdag verplaatst het neerslaggebied zich naar het noorden en klaart het in het zuiden op. De minimumtemperatuur komt uit op circa 4°C. In het noorden staat een matige oostenwind, in het zuiden draait de wind naar een zuidelijke richting en is zwak tot matig van kracht.

Zaterdagochtend is het in het noorden bewolkt met eerst nog wat regen terwijl het in het zuiden droog is met opklaringen. In de middag breiden de opklaringen zich noordwaarts uit, maar in het noord(oost)en zou het bewolkt kunnen blijven met kans op regen. In het midden en zuiden ontstaan enkele buien. De maximumtemperatuur komt in een groot deel van het land op circa 11°C uit, maar als het in het noord(oost)en bewolkt blijft loopt de middagtemperatuur daar niet verder op dan 5°C. De wind neemt in kracht af en wordt veranderlijk, in het noordelijk kustgebied staat een matige oostenwind. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Ochtendrood in Nieuw Zeeland (Foto: Rechtsedirecte)
Ochtendrood in Nieuw Zeeland (Foto: Rechtsedirecte)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!