Overwatch League-team staat stil bij schietpartij Parkland

Puddington

Een mooi moment in de Overwatch League: de speler van de Florida Mayhem, die normaal bekend staan om hun uitbundige opkomsten, namen nu een moment stilte in acht voor hun openingswedstrijd van fase 2 tegen New York Excelsior. De spelers willen zo hun steun betuigen aan de slachtoffers van de schietpartij in Parkland.

Ook had het team een speciale patch met de adelaar op het tenue, het symbool van Douglas High School waar de schietpartij plaats vond. "De tragische schietpartij vorige week hebben ons allemaal geschokt" schrijft CEO Ben Spoont in een statement. "Terwijl de gemeenschap begint te helen voelden we de drang om niet alleen de slachtoffers te herdenken, maar ook om de passie van deze community uit te drukken."

De moordpartij van de 19-jarige Nikolas Cruz kostte in totaal aan zeventien scholieren het leven. De tragedie heeft het debat over vuurwapens weer flink doen laten oplaaien in de VS, met de overlevenden van de schietpartij aan het hoofd van protesten voor strengere wetten op wapenbezit. Donald Trump en prominente Republikeinen wringen zich in allerlei bochten om alles en iedereen behalve wapens de schuld te geven, waarbij onder andere gewelddadige games doelwit zijn.