Bergamo-speler Hateboer: "Ik ga mijzelf niet het Nederlands elftal in praten"

Redactie

Hans Hateboer kijkt teleurgesteld terug op de uitschakeling van Atalanta Bergamo tegen Borussia Dortmund in de Europa League.

De Italianen verloren de heenwedstrijd vorige week in Duitsland met 3-2 en leken in de return op weg naar de 1-0 zege, maar zeven minuten voor tijd hielp Marcel Schmelzer de Duitsers aan 1-1 en plaatsing voor de achtste finale van het toernooi.

"We hadden het in de heenwedstrijd onnodig weggegeven, dus we wisten dat we moesten winnen. Zo gingen we ook de wedstrijd in, vol op de winst", vertelt Hateboer in gesprek met FOX Sports. "Dan kom je snel voor en kun je een beetje rustig aandoen. Maar ja, die tweede viel maar niet."

De 24-jarige rechtsback is dit seizoen een vaste basisspeler bij Atalanta, maar durft niet hardop over het Nederlands elftal te praten. "Ik ga mijzelf niet het Nederlands elftal in praten. Ik speel hier elke week en het is aan de bondscoach om te bepalen of het goed genoeg is. Ik doe mijn best en we zien het allemaal wel. Ik ben blij dat ik elke week speel en hoe het gaat.”

"Ik ben fysiek sterker geworden en heb meer loopvermogen gekregen. Ik ben een andere speler dan dat ik was bij FC Groningen. Het systeem past goed bij me en ik heb een mooie rol aan de rechterkant."