KNVB schorst Lozano voor drie wedstrijden

Redactie

PSV moet het zondagmiddag definitief stellen zonder Hirving Lozano. De KNVB heeft de Mexicaan voor drie wedstrijden geschorst.

Lozano ontving afgelopen zaterdag in het duel met sc Heerenveen (2-2) een rode kaart na een slaande beweging in de richting van Lucas Woudenberg. De tuchtcommissie heeft vrijdagmorgen besloten de aanvaller te schorsen voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

PSV ging aanvankelijk niet akkoord met de strafeis van drie wedstrijden en ging in beroep. De aanklager betaald voetbal verhoogde donderdag het aantal duels schorsing zelfs tot vier wedstrijden, maar daar gaat de tuchtcommissie niet in mee.

"De tuchtcommissie kwam tot deze conclusie op basis van verklaringen van de arbitrage en tv-beelden. Het feit dat Lozano nog een voorwaardelijke straf had openstaan vanwege ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – PSV op 10 september 2017 is eveneens meegenomen in de hoogte van de straf", schrijft de KNVB in een verklaring.

PSV kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie, maar hij moet zondag de wedstrijd tegen Feyenoord sowieso aan zich voorbij laten gaan.